Mer om narkotika och skademinskning

Idag är det svenska hälso- och sjukvårdsminister Maria Larsson meddelade att hon vill att det ska vara möjligt för svenska staten att köpa droger.

Situationen i Sverige idag är att polisen måste gripa någon som bär en ny designer läkemedel för att få ett prov för att analysera hon vill är att rationalisera saker köper låta Government proaktiva köpa läkemedel för att analysera och på detta sätt under spead upp orättvist process kriminalisera nya droger.

Och slutligen säger hon den klassiska uttalande som visar att hon har missat hela pont: "Diskussionen om droger måste tas upp vid köksbordet och i skolor." Det kommer inte att fungera i dag den svenska officiella hållning är att alla droger är! "mördare" och att man omedelbart kommer att bli beroende och falla ut ur samhället. Men barnen är inte dumma, de ser vänner som använder droger, de gör forskning på internet och de diskuterar med sina kamrater. Och slutsatsen för många av dem? Att de statliga och andra myndigheter ljuger! (Det finns ett öppet brev till ministern anger samma sak här.)

Så den dagen då vi verkligen behöver varna för ett nytt läkemedel eller en dålig batch barnen kommer inte att lyssna.

I den moderna öppet samhälle måste vi ha en politik som grundar sig på bevis och fakta, måste vi också återvinna förtroendet från missbrukare, missbrukare och ungdomar i riskzonen. Detta är en del av vad jag kallar harm reduction. Ett annat svenskt bloggare kommenterat det här .

En annan del är sprututbytesprogram för dem som injicerar droger. Det har funnits en försöksverksamhet i över 20 år i Malmö / Lund-regionen och den andra dagen det var en utvärdering av programmet. Det conclution var att sprutbytesprogrammet hjälpte inte. Men läs den här kommentaren från toppen läkaren hantering epidemiska sjukdomar i regionen:

(Översatt från svenska, syns länken ovan för originalet.)

"Förra året 25 personer fick HIV dela nålar, 24 finns dessa bor i Stockholm"

Märk väl Stockholm inte har ett sprututbytesprogram ... Och en! fallet i resten av landet, och vi vet inte ens om han är från regionen med sprutbytesprogrammet. Inte börja med sprututbytesprogram direkt är bara cyniskt!

Och så vi har inte ens considerd alla andra möjligheter att vaccinationer mot hepatit, hälsokontroller och faktiskt möta och bygga upp trus bland missbrukarna.

Lyckligtvis Helsingborg har insett detta, grattis till att göra något rätt i figthting Nackdelen med droger!

Jag har haft lite feedback på mitt inlägg häromdagen om fel i översättningen av EU: s officiella dokument översätta "drogmissbruk" till "drogmissbruk" vid översättning till svenska och danska. Några har frågat mig privat: "Men shurly det måste vara ett misstag på den sidan eller ett misstag av denna översättaren" Men nej det är systematisk.

För dig som är billingual kolla in en annan engelsk sida och det är svenskt översättning. Notera att "drogmissbruk" har förvandlats till "Narkotikamissbruk" (Drogmissbruk på svenska). Den danska sidan är här , där frasen översätts till "narkotikamisbrug". Och det finns flera exempel över dessa sidor.

Välkommen med komments! Och om du hittar några mer misstranslated sidor please let me know. Naturligtvis inte bara sidor med anknytning till narkotika. Alla systematiska översättningsfel är intressanta, jag kommer att göra något åt ​​dem, även om de går emot min politiska kompass. Orsak det är så helt fel att ändra innebörden av en text!

Och för dem som dissagree med mina vievs ovan, skulle du föll ok om svenska dokument med "drogmissbruk" var att översättas till dokument som anger "drogmissbruk" istället? Detta är en 2-vägs gata du vet ...

Skicka en kommentar