mer om droger och skademinskning

Idag den svenska ministern för folkhälsominister Maria Larsson meddelade att hon vill att det ska vara möjligt för svenska staten att köpa droger.

Situationen i Sverige idag är att polisen måste gripa någon som bär en ny designer läkemedel för att få ett prov för att analysera hon har behov av att rationalisera saker köper låta goverment proaktiva köpa droger för analys och det betyder spead upp orättvist processen att kriminalisera den nya läkemedel.

Och slutligen säger hon den klassiska uttalande som visar att hon har missat hela pont: "Diskussionen om droger måste föras upp på köksbordet och i skolor." Det fungerar inte i dag den svenska officiella hållning är att alla droger är! "mördare" och att man omedelbart kommer att bli beroende och falla ur samhället. Men barnen är inte dumma, de ser vänner med hjälp av droger, de gör forskning på internet och de diskuterar med sina kamrater. Och slutsatsen för många av dem? Att de statliga och andra myndigheter ljuger! (Det finns ett öppet brev till ministern anger samma sak här.)

Så den dagen när vi verkligen behöver för att varna om ett nytt läkemedel eller en dålig batch barnen kommer inte att lyssna.

I det moderna öppet samhälle måste vi ha en politik som grundar sig på bevis och fakta, måste vi också återvinna förtroendet från missbrukare, missbrukare och ungdomar i riskzonen. Detta är en del av vad jag kallar harm reduction. En annan svenska bloggare kommenterat det här .

En annan del är sprututbytesprogram för dem som injicerar droger. Det har varit en försöksverksamhet i över 20 år i Malmö / Lund-regionen och den andra dagen det var en utvärdering av programmet. Den conclution var att sprutbytesprogrammet hjälpte inte. Men läs den här kommentaren från toppen läkaren hantering epidemiska sjukdomar i regionen:

(Översatt från svenska, Se länken ovan för originalet.)

"Förra året 25 personer fick HIV från att dela nålar, 24 av finns dessa bor i Stockholm"

Märk väl Stockholm har inte ett sprutbytesprogram ... Och en! fallet i övriga landet, och vi vet inte ens om han är från regionen med sprutbytesprogrammet. Inte börjar med nål utbytesprogram direkt är bara cyniskt!

Och sedan havn't vi även considerd alla andra möjligheter att vaccinationer mot hepatit, hälsokontroller och faktiskt möta och bygga upp trus bland missbrukare.

Lyckligtvis för Helsingborgs stad har insett detta, grattis för att göra något rätt i figthting Nackdelen med droger!

Jag har haft lite feedback på mitt inlägg häromdagen om fel i översättningen av EU: s officiella dokument översätta "droger" till "drogmissbruk" vid omräkning till svenska och danska. Några har frågat mig privat: "Men shurly det måste vara en misstake på den sidan eller en misstake med att översättaren" Men detta är systematisk.

För dig som är billingual kolla in en annan engelsk sida och det är svenska översättning. Observera att "drogmissbruk" har förvandlats till "Narkotikamissbruk" (Drogmissbruk på svenska). Den danska sidan är här , där frasen är översatt till "narkotikamisbrug". Och det finns flera exempel över dessa sidor.

Välkommen med komments! Och om du hittar något mer misstranslated sidor låt mig veta. Naturligtvis inte bara sidor med anknytning till narkotika. Alla systematiska översättningsfel är intressant, jag kommer att göra något åt ​​dem, även om de går emot min politiska kompass. För det är så helt fel att ändra innebörden av en text!

Och för dem som dissagree med mina vievs ovan, skulle du föll ok om svenska dokument med "drogmissbruk" var översätts till dokument som anger "droger" i stället? Detta är en 2-vägs gata du vet ...

Skicka en kommentar