mer om narkotika och skademinskning

Idag den svenska ministern för folkhälsan Maria Larsson meddelade att hon vill att det ska vara möjligt för den svenska staten att köpa droger.

Situationen i Sverige idag är att polisen måste gripa någon bär en ny designer läkemedel för att ha ett prov för att analysera hon vill är att rationalisera saker köper låta Government proaktiva köpa droger för att analysera och på detta sätt under spead upp orättvist process kriminalisera den nya droger.

Och slutligen säger hon den klassiska uttalande som visar att hon har missat hela pont: "Diskussionen om droger måste föras upp på köksbordet och i skolor." Det kommer inte att fungera i dag den svenska officiella hållning är att alla droger är! "mördare" och att du omedelbart kommer att bli beroende och falla ur samhället. Men barnen är inte dumma, de ser vänner som använder droger, de gör forskning på internet och de diskuterar med sina kamrater. Och slutsatsen för många av dem? Att de statliga och andra myndigheter ljuger! (Det finns en öppet brev till ministern anger samma sak här.)

Så dagen när vi verkligen behöver varna om en ny drog eller en dålig batch barnen kommer inte att lyssna.

I den moderna öppet samhälle måste vi ha en politik som bygger på bevis och fakta, måste vi också återfå förtroendet från missbrukare, missbrukare och ungdomar i riskzonen. Detta är en del av vad jag kallar skademinskning. En annan svensk som bloggare kommenterade det här .

En annan del är sprututbytesprogram för dem som injicerar narkotika. Det har funnits en försöksprogram i över 20 år i Malmö / Lund-regionen och den andra dagen det var en utvärdering av programmet. Det conclution var att sprutbytesprogram inte hjälpte. Men läs den här kommentaren från toppen läkaren hantering epidemiska sjukdomar i regionen:

(Översatt från svenska, syns länken ovan för originalet.)

"Förra året 25 personer fick hiv dela nålar, 24 finns dessa bor i Stockholm"

Märk väl Stockholm inte har ett sprutbytesprogram ... Och en! fallet i resten av landet, och vi vet inte ens om han är från regionen med sprutbytesprogrammet. Inte börjar med sprututbytesprogram direkt är bara cyniskt!

Och då är vi havn't ens considerd alla andra möjligheter vaccinationer mot hepatit, hälsokontroller och faktiskt träffa och bygga upp TRUS bland missbrukarna.

Lyckligtvis för Helsingborgs stad har insett detta, grattis till att göra något rätt i figthting nedsidan av droger!

Jag har haft lite feedback på mitt inlägg häromdagen om fel i översättningen av EU: s officiella dokument översätta "drogmissbruk" till "drogmissbruk" vid omräkning till svenska och danska. Några har frågat mig i privat: "Men shurly det måste vara en misstake på den sidan eller en misstake av denna översättaren" Men ingen här är systematisk.

För dig som är billingual kolla in en annan engelsk sida och det är svenska översättning. Notera att "drogbruk" har förvandlats till "Narkotikamissbruk" (Drogmissbruk på svenska). Den danska sidan är här , det frasen översätts till "narkotikamisbrug". Och det finns flera exempel över dessa sidor.

Välkommen med komments! Och om du hittar några mer misstranslated sidor please let me know. Naturligtvis inte bara sidor med anknytning till narkotika. Alla systematiska översättningsfel är intressanta, jag kommer att göra något åt ​​dem, även om de går emot min politiska kompass. Orsak det är så helt fel att ändra innebörden av en text!

Och för dem som dissagree med mina vievs ovan, skulle du föll ok om de svenska dokument med "drogmissbruk" var att översättas till dokument som anger "drogmissbruk" istället? Detta är en 2-vägs gata du vet ...

Skicka en kommentar