mer om narkotika och skademinskning

Idag den svenska minister av folkhälsominister Maria Larsson meddelade att hon vill att det ska vara möjligt för den svenska staten att köpa droger.

Situationen i Sverige idag är att polisen måste gripa någon som bär en ny designer läkemedel för att ha ett prov för att analysera hon vill är att rationalisera saker köpa låta Government proaktiva köpa droger för analys och det innebär att spead upp orättvist processen med att kriminalisera den nya droger.

Och slutligen säger hon den klassiska uttalande som visar att hon har missat hela pont: "Diskussionen om droger måste tas upp vid köksbordet och i skolan." Det kommer inte att fungera i dag den svenska officiella hållningen är att alla läkemedel är! "mördare" och att du omedelbart kommer att bli beroende och falla ur samhället. Men barnen är inte dumma, de ser vänner som använder droger, de gör forskning på internet och de diskuterar med sina kamrater. Och slutsatsen för många av dem? Att de statliga och andra myndigheter ljuger! (Det finns ett öppet brev till ministern anger samma sak här.)

Så dagen när vi verkligen behöver varna om ett nytt läkemedel eller en dålig sats barnen kommer inte lyssna.

I den moderna transparent samhälle måste vi ha en politik som grundar sig på bevis och fakta, måste vi också återvinna förtroendet från narkotikamissbrukare, missbrukare och ungdomar i riskzonen. Detta är en del av vad jag kallar skademinskning. En annan svensk som bloggare kommenterat det här.

En annan del är sprututbytesprogram för dem som injicerar droger. Det har varit en försöksverksamhet i över 20 år i Malmö / Lund-regionen och häromdagen där där en utvärdering av programmet. Den conclution var att sprutbytesprogrammet inte hjälpte. Men läs den här kommentaren från toppen läkaren hantera epidemiska sjukdomar i regionen:

(Översatt från svenska, syns länken ovan för originalet.)

"Förra året 25 personer fick HIV från att dela nålar, 24 av följande tävlingar bor i Stockholm"

Sinne du Stockholm inte har ett sprutbytesprogram ... Och en! fallet i resten av landet, och vi vet inte ens om han är från regionen med sprutbytesprogrammet. Inte börjar med sprututbytesprogram direkt är bara cyniskt!

Och sedan vi havn't ens considerd alla andra möjligheter att vaccinationer mot hepatit, hälsokontroller och faktiskt möta och bygga upp trus bland missbrukare.

Lyckligtvis det Helsingborgs stad har insett detta, grattis för att göra något rätt i figthting Nackdelen med droger!

Jag har haft lite feedback på mitt inlägg häromdagen om fel i översättning av EU: s officiella dokument översätta "drogmissbruk" till "drogmissbruk" vid omräkning till svenska och danska. Några har frågat mig i privat: "Men shurly det måste vara en misstake på den sidan eller en misstake av den översättare" Men ingen är systematisk.

För dig som är billingual kolla in en annan engelsk sida och det är svenska översättning. Lägg märke till att "drogbruk" har förvandlats till "Narkotikamissbruk" (Narkotikamissbruk på svenska). Den danska sidan är här, där uttrycket översätts till "narkotikamisbrug". Och det finns flera exempel över dessa sidor.

Skicka in komments! Och om du hittar några mer misstranslated sidor please let me know. Naturligtvis inte bara sidor som är relaterade till droger. Alla systematiska översättningsfel är intressanta, jag kommer att göra något åt ​​dem, även om de går emot min politiska kompass. Orsak det är så helt fel att ändra innebörden av en text!

Och för dem som dissagree med mina vievs ovan, skulle du föll ok om svenska dokument med "drogmissbruk" var att översättas till dokument som anger "droganvändning" i stället? Detta är en 2-vägs gata du vet ...

Skicka en kommentar