mere om narkotika og skadesreduktion

I dag den svenske minister for folkesundhed Maria Larsson meddelte , at hun gerne ville have det være muligt for den svenske stat at købe stoffer.

Situationen i Sverige i dag, er, at politiet skal anholde en person bærer en ny designer stof til at have en prøve for at analysere hun ønsker er at rationalisere tingene købe lade goverment proaktive købe stoffer for at analysere og det betyder spead op HTE processen med at kriminalisere den nye lægemidler.

Og endelig siger hun det klassiske udtryk, der viser, at hun har savnet hele pont: "Diskussionen om stoffer skal bringes op på køkkenbordet og i skolerne." Det vil ikke arbejde i dag den svenske officielle holdning er, at alle stoffer er! "mordere", og at du aflukket vil få afhængige og falde ud af samfundet. Men børnene er ikke dumme, de ser venner bruger stoffer, de gør forskning på internettet og de diskuterer med deres jævnaldrende. Og konklusionen for mange af dem? At staten og andre myndigheder lyver! (Der er en åbent brev til ministeren med angivelse af samme ting her.)

Så den dag, hvor vi virkelig har brug for at advare om et nyt lægemiddel eller en dårlig batch børnene vil ikke lytte.

I den moderne transparent samfund, vi er nødt til at have en politik baseret på beviser og fakta, vi også nødt til at genvinde tillid fra stofbrugere, stofmisbrugere og teenagere i fare. Dette er en del af det, jeg kalder skadesreduktion. En anden svensk blogger kommenterede det her .

En anden del er nål udvekslingsprogrammer for dem, der injicerer stoffer. Der har været en retssag program i over 20 år i Malmö / Lund-regionen og den anden dag der, hvor en evaluering af programmet. Det conclution var at nålen udvekslingsprogrammet ikke hjalp. Men læse denne kommentar fra toppen læge håndtering epidemiske sygdomme i regionen:

(Oversat fra svensk, SE linket ovenfor for originalen.)

"Sidste år 25 personer fik hiv fra at dele nåle, 24 Det her bor i Stockholm"

Må du Stockholm har ikke en nål udvekslingsprogram ... Og en! tilfældet i resten af ​​landet, og vi ved ikke engang, om han er fra regionen med nålen udvekslingsprogram. Ikke startende med nål udvekslingsprogrammer med det samme er bare kynisk!

Og så havn't vi selv considerd alle de andre muligheder for vaccination mod hepatitis, helbredsundersøgelser og faktisk møde og opbygge trus blandt de misbrugere.

Heldigvis for byen Helsingborg har indset dette, tillykke til gør noget rigtigt i figthting Ulempen af narkotika!

Jeg har haft nogle tilbagemeldinger på mit indlæg den anden dag om fejl i oversættelsen af de officielle EU-dokumenter oversætte "stofbrug" til "stofmisbrug", når oversættelse til svensk og dansk. Nogle har spurgt mig i det private: "Men shurly det skal være et misstake på denne side eller en misstake af denne oversætter" Men nej det er systematisk.

For dig, der er billingual tjekke en anden engelsk side , og det er svensk oversættelse. Bemærk, at "stofmisbrug" er blevet til "Narkotikamissbruk" (Stofmisbrug på svensk). Den danske side er her , der udtrykket er oversat til "narkotikamisbrug". Og der er flere eksempler over disse sider.

Send venligst komments! Og hvis du finder nogen mere misstranslated sider så lad mig det vide. Naturligvis ikke kun sider relateret til narkotika. Alle systematiske oversættelsesfejl er interessante, jeg vil gøre noget ved dem, selv om de går imod min politiske kompas. Årsag det er så helt forkert at ændre betydningen af ​​en tekst!

Og til dem, der dissagree med mine vievs ovenstående vil du faldt ok, hvis svenske dokumenter med "stofmisbrug", hvor der skal oversættes til dokumenter, hvoraf "stofmisbrug" i stedet? Dette er en 2 vejs gade du ...

Send en kommentar