mere om narkotika og skadesreduktion

I dag den svenske minister for folkesundhed Maria Larsson meddelt , at hun gerne ville have det være muligt for den svenske stat at købe narkotika.

Situationen i Sverige i dag, er, at politiet skal anholde en person bærer et nyt designer stof til at have en prøve for at analysere, hun ønsker, er at rationalisere tingene købe lade goverment proaktive købe stoffer for at analysere og ved det betyder spead op HTE processen med at kriminalisere den nye lægemidler.

Og endelig siger hun det klassiske erklæring, viser, at hun har savnet hele pont: "Diskussionen om stoffer skal bringes op på køkkenbordet og i skolerne." Det vil ikke arbejde i dag den svenske officielle holdning er, at alle stoffer er! "mordere", og at du samtidsigt får afhængige og falde ud af samfundet. Men børnene er ikke dumme, de ser venner med narkotika, de gør forskning på internettet, og de diskuterer med deres jævnaldrende. Og konklusionen for mange af dem? At de statslige og andre myndigheder lyver! (Der er en åbent brev til ministeren med angivelse af samme ting her.)

Så den dag, hvor vi virkelig har brug for at advare om et nyt lægemiddel eller en dårlig batch børnene vil ikke lytte.

I den moderne transparente samfund, vi nødt til at have politikker baseret på beviser og fakta, vi også nødt til at genvinde tillid fra stofbrugere, stofmisbrugere og teenagere i fare. Dette er en del af det, jeg kalder skadesreduktion. En anden svensk blogger kommenterede det her .

En anden del er nål udvekslingsprogrammer for dem, der injicerer stoffer. Der har været en retssag program i over 20 år i Malmö / Lund-regionen og den anden dag der, hvor en evaluering af programmet. Det conclution var at nålen udvekslingsprogram ikke hjalp. Men læse denne kommentar fra den øverste læge håndtering epidemiske sygdomme i regionen:

(Oversat fra svensk, SE linket ovenfor for originalen.)

"Sidste år 25 personer fik hiv fra at dele nåle, 24 Det her bor i Stockholm"

Mind dig Stockholm har ikke en nål udvekslingsprogram ... Og en! tilfældet i resten af ​​landet, og vi ved ikke engang, om han er fra regionen med nålen udvekslingsprogram. Ikke starter med nål udvekslingsprogrammer højre væk er bare kynisk!

Og så havn't vi endda considerd alle de andre muligheder for vaccinationer mod hepatitis, helbredsundersøgelser og faktisk møde og opbygge trus blandt de misbrugere.

Heldigvis for byen Helsingborg har indset dette, tillykke til gøre noget rigtigt i figthting ulempen ved narkotika!

Jeg har haft nogle tilbagemeldinger på mit indlæg den anden dag om fejl i oversættelsen af de officielle EU-dokumenter oversætte "stofmisbrug" til "stofmisbrug", når oversættelse til svensk og dansk. Nogle har spurgt mig i det private: "Men shurly det skal være et misstake på den pågældende side eller en misstake af denne oversætter" Men ingen er systematisk.

For dig, der er billingual tjekke en anden engelsk side , og det er svensk oversættelse. Bemærk, at "stofmisbrug" har forvandlet til "Narkotikamissbruk" (Stofmisbrug på svensk). Den danske side er her , der udtrykket er oversat til "narkotikamisbrug". Og der er flere eksempler over disse sider.

Send venligst komments! Og hvis du finder nogen mere misstranslated sider så lad mig det vide. Naturligvis ikke kun sider relateret til narkotika. Alle systematiske oversættelsesfejl er interessante, jeg vil gøre noget ved dem, selv om de går imod min politiske kompas. Årsag det er så helt forkert at ændre betydningen af ​​en tekst!

Og til dem, der dissagree med mine vievs ovenstående, ville du faldt ok, hvis de svenske dokumenter med "stofmisbrug", hvor der skal oversættes til dokumenter med angivelse "stofmisbrug" i stedet? Dette er en 2 vejs gade du ...

Send en kommentar