mere om narkotika og skadesreduktion

I dag den svenske minister for folkesundhed Maria Larsson meddelte , at hun gerne ville have det til at være muligt for den svenske stat at købe stoffer.

Situationen i Sverige i dag, er, at politiet har til at anholde nogen bærer en ny designer stof til at have en prøve for at analysere, hun ønsker, er at rationalisere tingene købe lade goverment proaktive købe stoffer for at analysere og ved denne metode, spead op HTE proces at kriminalisere den nye lægemidler.

Og endelig siger hun det klassiske udtryk, der viser, at hun har savnet hele pont: "Diskussionen om narkotika skal bringes op på køkkenbordet og i skolerne." Det vil ikke arbejde i dag den svenske officielle holdning er, at alle stoffer er! "mordere", og at du aflukket vil få narkomaner og falde ud af samfundet. Men børnene er ikke dumme, de ser venner ved hjælp af narkotika, de gør forskning på internettet og de diskuterer med deres jævnaldrende. Og konklusionen for mange af dem? At de statslige og andre myndigheder lyver! (Der er et åbent brev til ministeren med angivelse af samme ting her.)

Så den dag, hvor vi virkelig har brug for at advare om et nyt lægemiddel eller en dårlig parti børnene vil ikke lytte.

I den moderne transparente samfund, vi er nødt til at have en politik baseret på beviser og kendsgerninger, vi også nødt til at genvinde tillid fra stofmisbrugere, stofmisbrugere og teenagere i fare. Dette er en del af det, jeg kalder skadesreduktion. En anden svensk blogger kommenterede det her .

En anden del er nål udvekslingsprogrammer for dem, der injicerer narkotika. Der har været en retssag program i over 20 år i Malmø / Lund-regionen og den anden dag, der hvor en evaluering af programmet. Det conclution var, at nålebytteprogram ikke hjalp. Men læse denne kommentar fra den øverste embedslæge håndtering epidemiske sygdomme i regionen:

(Oversat fra svensk, SE ovenstående link til originalen.)

"Sidste år 25 personer fik hiv fra at dele kanyler, 24 for at få disse bor i Stockholm"

Mind dig Stockholm ikke har en nål udvekslingsprogram ... Og en! tilfældet i resten af ​​landet, og vi ved ikke engang, om han er fra regionen med nålen udvekslingsprogram. Starter ikke med nål udvekslingsprogrammer højre væk er bare kynisk!

Og så havn't vi selv considerd alle de andre muligheder for vaccination mod hepatitis, helbredstjek og faktisk mødes og opbygge trus blandt de misbrugere.

Heldigvis for Helsingborg har indset dette, tillykke til gør noget rigtigt i figthting ulempen ved narkotika!

Jeg har haft nogle tilbagemeldinger på mit indlæg den anden dag om fejl i oversættelsen af de officielle EU-dokumenter oversætte "stofmisbrug" til "stofmisbrug" ved oversættelse til svensk og dansk. Nogle har spurgt mig i det private: "Men shurly det skal være en misstake på denne side eller en misstake af denne oversætter" Men nej det er systematisk.

For dig der er billingual tjekke en anden engelsk side , og det er svensk oversættelse. Bemærk, at "stofmisbrug" har forvandlet til "Narkotikamissbruk" (Stofmisbrug i svensk). Den danske side er her , der udtrykket oversættes til "narkotikamisbrug". Og der er flere eksempler over disse sider.

Send venligst komments! Og hvis du finder mere misstranslated sider så lad mig det vide. Naturligvis ikke kun sider relateret til narkotika. Alle systematiske oversættelsesfejl er interessante, vil jeg gøre noget ved dem, selv om de går imod min politiske kompas. Årsag det er så helt forkert at ændre betydningen af ​​en tekst!

Og til dem, der dissagree med mine vievs ovenfor, ville du faldt ok, hvis de svenske dokumenter med "stofmisbrug", hvor der skal oversættes til dokumenter med angivelse "stofmisbrug" i stedet? Dette er en 2-vejs gade du ved ...

Send en kommentar